Vill veta hur den slutar!!!

Inte kommer det något vettigt på tv, ska nog krypa ner under täcket och fortsätta läsa. Har inte läst ut boken än, när jag gått och lagt mig för att läsa så har Elias vaknat till lite så då har jag blivit tvungen att släcka lampan. Men nu har jag nog inte mer än 20 sidor kvar, om jag kryper ner nu så kanske jag hinner läsa innan han vaknar och innan jag somnar med boken i famnen... Vill ju verkligen veta hur den slutar!!!!
God natt på er alla!

P.S Undra hur många gånger jag får gå upp inatt och göra välling??? Någon som vågar gissa?


Lätt som en plätt

Jag skrev ju igår att jag skulle lägga ut barnkläder på tradera om jag bara visste hur man skulle gå tillväga. Det va ju lätt som en plättt. Jag har hittills lagt ut 24 annonser, hoppas nu att någon börjar buda på plaggen. Ska fortsätta lägga ut fler annonser på tradera när jag får tid över. Allt ska ju fotas först, och det är inte lite kläder. Hämtade upp två stora och två små kartonger från källaren med barnkläder... Allt ska inte säljas men mycket, vill ju spara lite. Kom på att jag kanske skulle ta och göra en "mode" bok till Elias på alla kläder som han har haft. Nu när jag ändå har fotat allt så kan jag ju lika gärna göra något roligt med dom. Kan ju vara kul för honom att se hur "modet" va när han va liten, om inte annat så kanske det blir roligt för hans barn (mina barnbarn...). Fy, nu känner jag mig plötsligt gammal när jag skrev "barnbarn"..., men det är långt tills dess (som tur är).

Snacka om otur

Bilden kom inte tillbaka på 3:an, men nu när jag kollade så hade den kommit tillbaka!!! Varför har jag sån otur??? ok, jag får väl kolla på reprisen på söndag tror jag.

Fel, fel, fel

Skit också!!!!! Det stod mellan Robin B och Sepideh, visst tycker jag att Robin B sjunger bra men Sepideh är snäppet bättre. Tyvärr blev det Sepideh som blev tvungen att lämna idol... Men jag kan ju inte klaga för jag röstade ju inte på någon, det ansvaret lämnar jag till resten av svenska folket... Jag hade verkligen velat se Sepideh och Kevin i finalen, men nu tror jag att det blir Kevin och...., jag vet inte riktigt än vem som står brevid honom i globen.
Såg ni Lars när han skulle få beskedet om han satt säkert eller löst? Så  sjukt rolig han är, jag asgarvade, hahaha. Han skulle platsa i en krogshow.
Då är det en vecka kvar till idol igen, får se vad det kommer för överraskning då???


Klätter apan

Ett nytt smeknamn till Elias blir nog "Klätter apan". Han klättrar precis överallt, tv-bänken, byrån, kökslådorna med mera. Idag klättrade han upp på tv-bänken, fast inte ända upp utan till första hyllan. Han stog där och lekte apa eller nåt och sedan släppte tagen och föll baklänges. Aj aj aj, va ont det gjorde. Han skrek riktigt ordentligt, han blev helt varm på huvudet men lugnade snabbt ner sig då han fick sitta i mitt knä och jag sjöng lite för honom. Hans hår luktade solarie..., konstigt.
Inte nog med det. Tidigare på dagen så klättrade han på sin lilla fåtölj upp och ner, vilket han alltid gör. Men så har han kommit på att man kan klättra ner bakom fåtöljen, så han gjorde det och tappade taget och trillade ner istället, och bakom fåtöljen är elementet..., aj aj aj, han slog i huvudet men han blev nog mer rädd, för det gick över så fort jag tog upp honom. Man tror ju att dom lär sig när dom har slagit sig, men icke sa nicke, han går fram dit igen och utforskar stället igen.
I morses när jag diskade så kom klätter apan på något helt nytt. Han fick för sig att klättra upp på kökslådorna... Så han ställde sig på nedersta kökslådehandtaget och höll i sig med ena hande på den översta och den andra hande på ena köksskåpet. Översta lådan öppnade sig lite och han fick fullständig panik och började skrika fast han inte trillade. Han ska vara så tuff och försöka sig på olika saker, men sen blir han så feg när något händer som inte är farligt. Han är allt en tuff liten fegis.

Sovmorgon!

Inatt behövde jag bara gå upp en gång och göra välling till godingen! Han åt vid tio i tolv och sen klockan sex, jag fick alltså sex timmars sammanhängande sömn! Så konstigt att det kan variera så från natt till natt, ena natten är han hungrig hela tiden, andra natten räcker det med ett mål. Och det bästa av allt va att han vaknade inte förän tjugo över åtta!!!, sovmorgon!

Vart tog bilden vägen???

Nu när det är idol-paus så tänkte jag att jag skulle kolla på "Singing bee" men då har jag ingen bild på 3:an!!!!! Text tv får jag fram men ingen bild, så typiskt!!! Ja ja, får väl sitta här med en tv ruta som är svart och hoppas att bilden kommer tillbaka snart. Bloggar väl under tiden.

Fredagkväll = Idol

Japp, då va det färdig sjungt för ikväll. Schlager, jag verkligen älskar det!!! Hade jag varit med så hade jag ju haft det väldigt lätt för att välja låt, hade ju utan tvekan valt "La Dolce Vita" med After Dark, har ju sjungt kareoke till den några gånger, bland annat på finlandsfärjan och i Turkiet och sen en massa gånger hemma på fester...
Här kommer mina omdömmen.

Robin B
   Tycker tyvärr inte att hans framträdande va bra, hoppas bara att han håller sig kvar.
Sepideh  Tycker inte att det va så bra, kändes inte som hennes grej. Hon kändes som en främling...
Kevin       Vilken show!!! Fan va bra! Toppen!
Alice        Tyckte inte om det hon gjorde, tror att hon hänger löst.
Johan      Känns som om han vill lite för mycket, va inte så hispig. Sitter säkert tack vare alla sina fans.
Robin E   Helt ok framträdande, inget märkvärdigt.
Anna        Tråkig låt, sjunger bra, men konkuransen är hård.
Lars         Han är ju en riktig skojare! Tycker att det va bra, som en show.

Sammanfattning
Jag tror att Alice, Sepideh och Lars hänger löst. Jag hoppas att det isåfall blir Alice som får lämna idol.


Sälja barnkläder på tradera?

Nu har jag funderat lite på hur man kan få pengarna att räcka. Har inte kommit på något jätte bra knep ,me att få ekonomin att gå ihop kanske jag skulle ta och sälja av lite barnkläder på tradera, har ju flera kartonger nere i källaren. Kanske på tiden att hämta upp kartongerna, fota kläderna och sen lägga ut dom på nätet? Då är ju bara frågan, hur går man till väga??? Kan ju inget sånt, vet ju inte hur det fungerar. Men det bör väl finnas information om hur man går till väga på den aktuella sidan. Jag ska göra ett försök, återkommer senare.

Lyxfällan nästa?

Sitter här och ska göra mina räkningar, fy fan. Det är inte roligt. Mer utgifter än inkomster. Skulle nog behöva tre heltidsjobb... Hur i helsike får man pengarna till att räcka? Tycker ändå att jag får rätt bra med pengar, a-kassa, föräldrapenning, barnbidrag och underhållsbidrag, men ändå räcker pengarna inte till. Funderar ibland på att sälja lägenheten och flytta till hyresrätt, då kan jag ju iallafall betala av några skulder. Men samtidigt vill jag ju ha en bostadsrätt, det känns som en trygghet på något sätt. Fan, varför ska allt alltid handla om PENGAR??? Ibland får jag så ont i magen när jag tänker på alla utgifter. Jag tycker att jag hela tiden försöker plocka bort alla onödiga utgifter. Borde kanske anmäla mig till lyxfällan? Inte för att jag lyxar till det speciellt mycket, men dom har ju löst det för dom flesta som har medverkat i progarmmet. Ja ja, bara Elias har blöjor, kläder och mat så är jag nöjd. Jag kan klara mig på nudlar och knäckebröd. I HATE MONEY!!!!!

Är vintern på väg?

Igår när vi vaknade så regnade det ute, regn med inslag av snö. Är vintern på väg tro? Jag älskar vintern, iallafall snön. Jag hoppas att det blir en sån riktigt kall vinter med massa snö. Det blir ju Elias andra vinter, undra hur han kommer att reagera när han ser snön (om vi nu får någon)? Han kommer ju säkert inte ihåg något sen förra vintern då han åkte pulka.
Imorses så va det frost på bilrutorna och halt på vägarna, I love it! Jag längtar så till den dagen då man går ner till stan för att handla julklappar. Även om jag hatar julen så är det ju roligt att handla julklappar. Hoppas bara att det finns några pengar på kontot till julklappar...

Grattis Mia!

Grattis Mia! Nu börjar ett nytt kapitel i ditt liv! Idag har Mia min vän fått jobb, heltid dessutom. Kan ju inget annat än att vara lite smått avundsjuk, jag vill också ha ett jobb. Jag är så glad för hennes skull. Min tur kommer väl så småning om, även om det känns hopplöst ibland. Känns som om man är mindre värd baraför att man har ett barn och dessutom är ensamstående. Fan va roligt att hon har fått jobb, trodde inte man kunde bli så glad för att någon annan fått jobb, men nu är det bevisat. Hon har inte haft det lätt det senaste, hon är verkligen värd detta. Än en gång ett stort GRATTIS!

Jag behöver tips!!!

I vilken ålder brukar barn sluta äta välling på natten? Elias är snart 1år och 3månader och äter välling flera gånger under natten. Ibland äter han bara en gång sent på kvällen och en gång på natten, men andra nätter, som inatt, äter han fem-sex gånger!!! Det är rätt jobbigt, jag får ju ingen sammanhängande sömn. Igår kväll fick han välling vid tio tiden, sen vaknade han vid kvart i tolv och åt, somnade om, vaknade en halv timma senare. Jag tog då upp honom till mig och han brötade runt i sängen. Vid ett tiden va han hysterisk, jag gick upp och gjorde välling och han slafsade i sig allt för att sedan fortsätta bröta runt. Jag lyfte ner honom till golvet så han kunde leka med sina leksaker. Han lekte en stund men ville sen upp till mig i sängen igen. Samma visa igen, han brötade runt, klättrade över mig, fram och tillbaka. Tio över två fick han ett hysteriskt anfall igen, jag hade ju svårt för att tro at han skulle vara hungrig igen. Men efter en stund så gick jag upp och gjorde en flaska välling till honom, han åt upp allt igen, inte en droppe kvar. Sedan fortsate han att klättra över mig. Klockan började nu närma sig TRE!, jag hade så ont i ryggen och inte blev det bättre av att Elias klättrade över mig hela tiden. Tio över tre visade han tecken på att vara hungrig igen!!! Jaha, det va bara till att gå upp och göra iordning en välling flaska igen. Han åt upp nästan allt, han lämnade kanske 20ml (han får 220ml varje gång) han slängde iväg flaskan, vände sig om och somnade!!! Äntligen! Hoppas att detta bara va en engångsförteelse, orkar inte samma procedur varje natt. Hur gör man för att få sitt barn att sluta med välling? Några tips?

Vad rör sig i godingens huvud?

Inatt vaknade Elias kvart över tolv och va vaken till tjugo över tre!!!! Han varkade inte vara trött för fem öre. Jag däremot va skit trött och hade så jädrans ont i ryggen, visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Så fort jag la ner Elias i hans säng så blev han ledsen och släckte jag lampan så blev han ledsen. Han va glad och nöjd när han fick ligga brevid mig med lampan tänd. Undra vad som rör sig i godingens huvud???, det måste ju ha att göra med att han har lärt sig att gå, många intryck att smälta. Men varför smälta dom på natten???, man ska sova då! Det jag inte förstår är att han somnar ju så snällt vid sju tiden på kvällen, vaknar sen vid tio-elva tiden och vill ha välling och sen vid tolv då ska han börja sin smälltningsprocess... Jag försöker ju att ha han vaken längre på kvällarna men det är helt omöjligt, ibland somnar han till och med vid sex tiden!

Ännu finns chansen till guld!

Elfsborg vann med 1-0, toppen! Och det va "min" James Keene som gjorde målet. Mindre toppen är att Kalmar vann över Gefle med 3-1... Men men, Elfsborg har fortfarande chans till guld öven om Kalmar ligger bättre till, men jag tror och hoppas att Kalmar inte fixar att hålla guldnerverna i styr. Vi får helt enkelt se hur det slutar.

Följer matchen

Sitter här i soffan framför datan och följer fotbollsmatchen mellan Elfsborg-Djurgården som spelas bara några hundra meter från där jag bor, kan till och med höra jublet när det blivit mål, tyvärr inte hört något än... Hoppas att Elfsborg vinner ikväll!!! Kalmar tog ledningen över Gefle ett tag men Gefle kvitterade, jippi!
Snart börjar "Bonde söker fru", ska titta på det samtidigt som jag följer matchen på Borås arena via www.bt.se


Sjukt mycket pengar till cancerfonden, bra!

Ikväll samlade rosa bandet-galan in över 49 500 000kr till cancerfonden! Helt otroligt vilka summor! Jag kan iallafall känna mig stolt som har bidragit med 50kr..., inte mycket men alltid något. Jag behöver ju inte längre skämmas för nu har jag gjort något.
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa min bok, har snart läst ut den..., vill inte att den ska ta slut, men samtidigt vill jag ju veta hur den slutar. Tror att jag läser ut den ikväll, har bara 77 sidor kvar, det kommer att gå fort.

Rosa bandet-galan

Sitter och tittar på rosa bandet-galan, man blir ju lätt berörd av alla berättelser som man hör dom drabbade berättar. Två barn och en pappa förlorade sin mamma och fru. Bara tanken av att förlora någon av sina föräldrar får en att få ont i magen. Och vad gör jag för att hjälpa till då?, jag nästan skäms. Har inte köpt ett rosa band, inte ringt in för att skänka pengar inte heller sms:at..., ja, jag skäms. Det räknas väl inte att min blogg är rosa...? Nu har jag bestämt mig för att sms, då skänker jag 50kr till cancerfonden, gör det ni också som inte har skänkt något än, sms:a ROSA till 72900 då får du ett digitalt rosa band till din mobil. Nu behöver jag inte skämmas längre.

Elias går nu!

Nu går Elias helt själv!!!!, äntligen!!!! Nu behöver inte någon stå med armarna ute för att han ska gå, han går helt själv nu. Han släpper mig och går dit han vill. Lite vingligt är det men det går. Han har lite svårt för att resa sig upp om han trillar, då kryper han fram till något så han kan hasa sig upp. Ibland är han lite lat och går en bit för att sedan sätta sig ner och krypa dit han vill. Men vad spelar det för roll, han går ju nu!!! Ingen är lyckligare och stoltare än jag, eller kanske möjligtvis Elias själv...

Ändrade planer...

Precis nu ringde folktandvården, det är så många sköterskor sjuka så vi fick byta tid, nu blir det istället den 10/11. Kanske bra det, då hinner jag förbereda honom på det, hur man nu förbereder en ett åring på det??? Ja ja, det löser sig.

Elias ska till tandläkaren

Imorgon ska Elias gå till tandläkaren för första gången, undra hur han kommer att reagera??? Jag har inga problem att gå till tandläkaren, jag tycker nästan att det är lite roligt.... Och tro då inte att det är baraför att jag inte har några hål, tvärtom, men jaghar inte ont av att dom borrar å gräver. Hoppas att Elias inte heller tycker det är så värst märkvärdigt. Berättar mer imorgon om hur det gick.

Första långa dagen på dagis

Snart är det dax att hämta Elias från dagis. Idag har han varit där i sex timmar, hoppas att det har gått bra. För mig känns det rätt bra faktiskt, hinner med lite mer här hemma. Och sen tror jag att det blir bättre också för om vi nu ska hitta på något nån gång så har v ju hela dagar att utnyttja. Hoppas bara att Elias också tycker att det känns bra, för trivs inte han så får vi byta tillbaka till tre timmar om dagen.

Små ord värmer

Tänk va glad man kan bli för några små ord. Natten mellan söndag och måndag fick jag ett sms från en vän där det stog, "Saknar dig så in i helvete så du bara vet". Först visste jag inte vem det kom ifrån, för personen hade skickat den till mitt andra nummer. Så jag kollade på www.hitta.se , först hade jag mina aningar men sen när det visade sig att jag hade fel blev jag så glad! Det värmer fortfarande att läsa det sms:et.

En trevlig kväll!

Igår kom vi hem från Kalv vid halv fem ungefär. När vi kom innanför dörren så kollade jag om någon hade ringt, jupp min farmor hade ringt. Jag ringde henne och frågade om vi kunde komma ner och hälsa på henne, inga problem, det va ju därför hon hade ringt tidigare på dagen. Vi gick upp till netto och köpte en blomma och sedan till spelbutiken och köpte 7st tian lotter, 7st för hon fyller ju 70år! Vi va nere hos farmor vid fem tiden. Min farbror Peter, faster Camilla och kusin Jesper va där. Jag har inte träffat Peter på flera år tror jag. (Min släkt har inte så bra kontakt med varandra). Lite senare kom Lena (Peters fru), Max och Kalle (mina kusiner). Vi fick smörgåstårta, mums det va gott! Efter en stund kom även Tim (Max och kalles storebror, min kusin också). Shit, Tim har jag inte sett på flera flera år, ärligt talat så vet jag inte hur många år sen det va..., mycket länge sen iallafall. Elias hade ju varken träffat Peter, Lena, Tim, Max eller Kalle förrut. Camilla och Jesper träffade han förra helgen på Bellas fest. Elias kände faktiskt igen Både Camilla och Jesper. Han gick till Camilla på en gång. Dom andra va han väldigt försiktig med, han va nästan lite blyg, han som aldrig är det. Peter försökte verkligen att få Elias till att komma till honom men han total vägrade. Han vågade inte ens gå förbi honom från mig till Camilla och tvärtom. Efter en stund när vi skulle äta tårta så gav jag tallriken med tårta till Peter och då gick Elias dit, då passar det minsann! Efter det så tyckte inte Elias att Peter va lika farlig längre, det funkar alltid att muta. Kalle tog Elias lilla bil och började leka med Elias, då va inte Kalle heller så farlig längre. Att gå till Lena va inga problem. Däremot så vet jag inte vad som gjorde att Elias vågade sig fram till Max, helt plötsligt så va han hos honom. Han gick mellan mig och Max hur länge som hellst. Men fram till Tim vågade han inte gå. Han bara skrattade varje gång Tim reste sig upp, han är rätt lång. Jag tror att Elias gärna ville gå till Tim för han kollade mycket på honom och försökte få Tims uppmärksamhet men det va något som gjorde att han inte vågade. Jag vet inte om det har att göra med att Elias inte träffar så många killar, det är ju bara morfar och morfar Ulf som han träffar regelbundet.
Vi va hos farmor till strax innan åtta, då började Elias bli trött. Vi sa hejdå till allihopa. Jag sa att det va roligt att träffa dom alla efter så lång tid och Peter tyckte också det va roligt. Han sa att hoppas att det inte tar lika lång tid till nästa gång vi ses. Nä det får vi verkligen hoppas att det inte gör. Jag blev riktigt glad när han sa det. Jag är ju så familje och släkt kär.  
Vi gick in på netto och handlade på vägen hem. Väl hemma så lekte han lite och sen va det dax att krypa ner i sängen, han somnade på en gång. Det tar på krafterna att träffa så mycket nytt folk.

Godingen har blivit en liten kärring

Hahaha, jag tog ett sånt bra kort i lördags. Elias sitter i sin sulky och ser ut som en liten kärring. Han är ju bara för söt min lilla plutt.


Det ser ut som om han har en kappa på sig.
Ibland när han har den mössan på sig brukar jag säga att han är min lilla soldat, han ser ju ut som en soldat i den mössan, men inte på detta kortet.

Upptäckt något nytt

Japp det har min pappa gjort iallafall något nytt för Elias. Han har kommit på något riktigt fiffigt! När pappa dammsög igår så ville Elias hela tiden åka efter dammsugaren med sin lilla brandbil. Då kom pappa på något nytt, om man sätter Elias på dammsugaren så slipper han åka på den hela tiden. Pappa satte Elias på dammsugaren och Elias tyckte att det va roligt. Bra, då vet jag hur jag ska göra här hemma i fortsättningen. Upp på dammsugaren så drar vi!


En glad och nöjd Elias på en dammsugartur!

Elias har brännt sig...

Igår när vi va hemma hos pappa och Ulrika så kröp Elias runt som vanligt och utforskade huset. Pappa höll på å elda i kakelugnen. Helt plötsligt så va Elias där med sina händer, på kakelugnens "dörrar". Han började gallskrika, det måste ju ha gjort hur ont som hellst!!! Pappa gick å hämtade vatten i en plastburk som Elias skulle få stoppa ner sina små händer i, när det till en början inte hjälpte så hämtade pappa någon salva som man ska lägga på när man har brännt sig. Elias satt så snällt i knät medans pappa kletade på salvan. Efter en stund så la han ner sina händer i plastburken igen. Nu började han också bli trött. Först gick pappa och lla sig med honom, men han kunde inte somna, det gjorde väl så ont på fingrarna. Han fick ha händerna i vattnet en stund till. Han nästan somnade i knät. Jag gjorde ett försök med att gå lägga mig med honom, men han bara skrek och viftade med handen. Vi försökte med några andra metoder men inget hjälpte, så då fick han lägga ner sina små händer i vattnet igen, då blev han lugn. Nu till och med han somnade i pappas knä. Stackars liten, det måste ju ha gjort jätte ont. När han senare vaknade så verkade det som att han inte hade så ont längre. När han kröpså grimaserade han lite men det va inte så farligt. Han fick några blåsor på fingrarna... Idag har han inte visat några tecken på att det gör ont, det är ju skönt!


Här är kakelugnen som han brännde sig på.

Äntligen, som jag har längtat!

Har suttit framför datan en stund nu men tänkte att jag skulle gå och lägga mig och läsa, som jag har längtat till denna stund! Godingen sover, han somnade vid åtta, han va helt slut. Det tar på krafterna att vara förkyld. 
Imorgon åker vi hem igen. Vi ska till min farmor, hon fyller 70år!!!! Hoppas att hon är hemma. Gud va alla fyller jämnt i år, bara nu i oktober så är det fyra i släkten som fyller jämnt.
Kanske hinner blogga lite imån innan vi åker hem, annars så bloggar jag när vi är hemma!
God natt på er!

Slagit i huvudet?

Snart börjar ju "Ensam mamma söker" som jag alltid följer, men jag vet inte om jag ska kolla på det idag, orkar helt enkelt inte, är inte alls sugen på det idag. Tror att jag slagit i huvudet, brukar aldrig missa en dokusåpa!!! Jag bara längtar till att gå lägga mig så jag kan fortsätta läsa boken. Idag läste jag över 70 sidor och sen somnade jag..., som vanligt. Jag kan då inte kolla på tv och inte läsa för då somnar jag. Tittar jag på en film och somnar så vaknar jag alltid när filmen är slut och då är jag hur pigg som hellst, sätter på en ny film, somnar och vaknar när filmen är slut. Tänk om man istället hade det problemet att inte kunna somna till en film, precis som Mia har.

En liten snorig unge

Elias har blivit lite förkyld, det började redan igår kväll. Han är ju så rolig för han ska ju tjöta hela hela tiden och hans röst börjar ta stryk av det nu när han är snorig. Nu låter han mer som en anka tycker jag.
Vad är det dom säger, att barn har förkyldningar titt som tätt sina första två år. Elias va inte sjuk mycket när han va riktigt liten, han hade en riktig förkyldning. Men nu är det väl alla nya baciller (stavas det så?) från dagis antar jag. På så sätt är det ju tur att jag inte har ett jobb om jag nu blir tvungen att låta Elias vara hemma från dagis. Han är faktiskt rätt pigg för att vara så förkyld och hostig, jag fattar inte hur mycket energi den killen har??? Bättre det än hängig och gnällig.

Då får vi fortsätta jaga...

... guldet. Visserligen hade vi ju blivit tvugna till det även om vi vunnit, för då hade vi ju haft samma poäng som Kalmar. Ja jag pratar om fotboll såklart. Det va riktigt fina mål från båda lagen, tyvärr så gjorde IFK Göteborg några fler, matchen slutade 5-2 för er som inte visste det.
En ny match på onsdag hemma mot Djurgården, hm undra hur det kommer att sluta, med vinst hoppas jag och tre värdefulla poäng. Jag har inte tappat hoppet än, visst finns det fortfarande en chans till guld.

Godingen sov länge men va också vaken länge...

Jag hade helt fel när jag trodde att Elias skule vakna klockan sex idag, han vaknade kvart i tio!!! Men å andra sidan hade han varit vaken halva natten också... Igår när jag hade krypit ner under täcket och börjat läsa boken så vaknade Elias, han va så ledsen. Morfar som är van vid att vara vaken på natten (han jobbar natt) tog hand om min lilla goding medans jag fick sova. Åh vilken snäll pappa jag har va?
Idag däremot så har Elias varit lite grinig, han är så trött men vägrar att sova. Undra varför han har så svårt för att erkänna att han är trött?, det är ju så skönt att sova! Men jag kanske är fel person att uttrycka mig om det, jag går inte heller alltid och lägger mig fast jag är skit trött... Ja han har väl fått det efter mig antar jag...
Nu ska jag ge Elias lite mat och sen sover han nog, idag blir det korv stroganoff som pappa har gjort, mums!


Vad gör mina nära och kära?

Åh, blir så less, det kommer ju inget bra på tv:n ikväll. Vad ska man då göra?, blogga om absolut ingenting...? Ja det är ju just vad jag håller på med.
Hmm, undra om Heidi går ut på krogen ikväll???, hon har ju skrivit i sin blogg att hon INTE ska det, men det tvivlar jag på... Ni som känner Heidi vet ju att man aldrig kan lita på henne när det gäller helger och krogen, hahaha. Tror inte att hon sitter hemma och kollar på en film, Grand lockar nog mer, det är ju lönehelg.
Sen är ju frågan vad Johanna gör ikväll???, känner jag henne rätt så är hon säker också ute på krogen eller på någon fest och slarvar... Inte en helg att hon kan vara utan alkohol. Hon hade ju lovat att ha en vit helg för två veckor sen men även då misslyckades hon, hon kunde inte motstå en öl...
Elin har ju det skönt, hon är ju i Egypten och jobbar, säkert tar hon sig en och annan drink ikväll hon också. Jag har nog läst din blogg gumman...
Mia tror jag jobbar och gör hon inte det så är sannolikheten stor att hon också är ute...
Angelica är nog hemma med sin man och dotter, det är jag nästan 100% säker på.
Och vad alla mina andra nära och kära gör det har jag ingen aning om, vissa är väl på krogen medans andra myser med pojk- eller flickvännen.
Och jag, jag är i Kalv, så långt ifrån alla krogar man kan komma... Här tar jag det bara lugnt, gör inget speciellt. Det är så skönt, bryr mig inte ens om min mobil vilket jag aldrig skulle kunnat låta bli om jag va hemma. När jag är hemma så kollar jag mobilen med jämna mellanrum, kan ju ha missat något samtal eller ett sms..., ja jag är beroende av mobilen, utan den så... jag vet inte vad.
Tror att jag ska krypa ner under täcket och fortsätta läsa min bok, När blodsbanden brister, det verkar vara hur bra som hellst. Synd bara att jag blir så förbaskat trött fort när jag läser, orkar kanske bara läsa ½ timma - 1 timma...
Nä kära läsare och bloggen, nu säger jag godnatt! Glöm inte att ändra klockan inatt så ni som jobbar kan njuta av eran extra timma! Och alla ni som har småbarn (precis som jag)  får säkert glädjas av att när ni går upp imån så är klockan en timma tidigare...

Säkerhetskontrollen på landvetter

Har visst glömt att berätta en sak. Jag följde ju med Johanna till landvetter när hon skulle flyga hem. Hon ville att vi (jag och min moster) skulle följa med henne upp till gaten. Vi skulle passera säkerhetskontrollen, jag sa till Johanna att det piper alltid när jag går där igenom, jag brukar få ta av mig skorna. Dom har fixat något nytt som jag aldrig tidigare har sett där, en grej som man ska ställa sin fot på (ser ut som en våg som dom har på sjukhusen), antingen så blinkar det grönt eller rött. Johanna gick igenom först och det pep, sen gick jag igenom och det pep ju som vanligt... Johanna ställde sin ena fot på "vågen" och det lyste grönt, upp med andra foten och det visade också grönt. Min tur nu. Upp med den vänstra foten, rött..., upp med den högra foten, rött..., det är inte sant tänkte jag. Hon i kontrollenm bad mig gå tillbaka och ta av mig mina skor och passera igen. Nu pep det inte, puh, jag tycker att det är så pinsamt när det piper. Jag förstår inte varför det ALLTID piper om mina skor?! Det spelar ingen roll om jag har plast, gummi eller vanliga skor det piper alltid iallafall! Ja ja, jag är van nu, brukar ju typ alltid få ta av mig skorna. Men jag blev lite full i skratt när jag såg den där"vågen", har aldrig sett en sån.

Min lilla pajas

Oj oj oj, min lilla goding går å går å går. Nu släpper han till och med själv och går!!! Snart måste han väl gå på "heltid"? Han är så rolig ockxå för när han går och trillar på rumpan så ser han helt jätte ledsen ut, men då brukar jag skoja bort det. Sen nästa gång han trillar så gör han det med flit och säger "oj", och så håller han på några gånger, han är en riktig pajas!!! Hoppas att han snart öär sig gå. Undra om jag kommer att ta tillbaka det när han väl går...? Man brukar ju säga att man vill att barn ska lära sig prata och gå, men sen när dom kan det så ber man dom sitta still och hålla käften..., konstigt.

Ska vi nu vakna 1 timma tidigare?!

Inatt ska vi flytta bak klockan en timma, vilket betyder att vi får sova en timma extra!, eller inte, kanske får man gå upp en timma tidigare. Efetrsom Elias brukar vakna vid sju tiden så betyder ju det att han nu kommer att vakna sex..., fy fan!!!! Ja ja, jag har ju inget jobb att gå till ännu... (tråkigt) så vi hinner nog lägga om våra rutiner.

Nej, nej, nej!!!!!!!!!!

Fan, varför???? Varför skulle Kalmar göra mål???, det va väldigt onödigt tycker jag. Nu måste Elfsborg vinna imån!!!! Tro mig, jag ska sitta fastklistrad framför tv imån. Måste ju hjälpa till och heja fram "mitt" Elfsborg.
När vi kollade på matchen idag så fick ju Elias syn på "bullen", han kollade ett litet tag men tröttnade rätt snabbt då han inte hann me å följa bollen.
Har ni sett postens reklam?, den lilla gula (eller är den orange?, skit samma) bollen, Elias är så intresserad av den. Är det någon som vet om det finns någon barnfilm där "huvudpersonen" är en boll?, eller rund åtminstånde? Tror att Elias skulle bli så glad om han fick en sån film av sin mamma...

Överraskning...

Öhhh, vet inte vad jag ska säga..., det blev ju inte riktigt vad jag hade trott... Loulou fick lämna idol!!!!, hon är ju hur grym som hellst! Tror att juryn blev rätt paffa dom också. Ja ja, får se hur det går nästa vecka, kanske ännu en överraskning...

Jag tror att...får lämna idol

Jaha, då har alla deltagarna sjungt, dom flesta sjöng bra. Jag tycker att Johan Palm borde packa väskan och åka hem, men jag tror dessvärre inte att det blir så, han har allt för många fans... Jag tror att någon av Lars eller Robin B får lämna, måste jag gissa på en så blir det... Robin B, tyvärr... Tycker absolut inte att han ska lämna idol än, men tror faktiskt att det blir så. Hoppas hoppas hoppas att jag har fel.

Fredag kväll

Nu är vi i Kalv, har precis gjort kladdkaka, mums! Ikväll ska vi äta toast skagen, det är också mums! Morfar som inte gillar toast skagen får äta en pizza som vi köpt i affären. Hur kan man INTE tycka om toast skagen???
Elias har badat, han blev inte så glad på morfar när han tog upp honom..., fattar du inte morfar att jag vill bada länge!!!
Ikväll är det idol, undra vem som får packa och åka hem? I pausen ska jag försöka skriver jag ett inlägg om vem jag tror får lämna idol. Vem tror ni åker hem? Det är ju singing bee mellan idol sändningarna, men tur att det finns reklam... (hatar reklam ,men ibland är det bra).

Mätt och belåten

Har precis ätit tacos, gud så gott!!! Jag har ju ingen mättnadskänsla när det gäller tacos... Åt dock inte lika många idag som jag brukar, jag brukar äta, jag brukar orka 7st, men idag blev det BARA 6st... Ja men det är ju så gott, men vad mätt jag är. Det bästa med att äta tacos själv är ju att det inte blir så mycket disk, använder bara köttfärs (givetvis), lök, majs och stark sås. Det va första gången jag gjorde tacos, jag är så kass på att laga mat, men det gick ju riktigt bra. Tänkte att eftersom det bara är jag själv som ska äta så spelar det ju ingen roll om det skulle misslyckas.
Sitter nu å väntar på att "Du är vad du äter" ska börja, passar ju bra när man precis har tryckt i sig flötmat..., men hur onyttigt är igentligen tacos? Inte för att jag bryr mig om vad jag stoppar i mig, jag äter det som är gott och det jag är sugen på.

En tur med cyklen till lekplatsen kanske

Nu har min lilla goding vaknat, han har sovit i 2 timmar! Jag gick å la mig en stund jag också, det är ju så skönt å bara ligga ner å ta de lugnt. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på nu, kanske gå till lekplatsen å gunga å åka rutschkana, vi har en rutschkana här hemma men det är ju roligare ute. Vi kanske tar en tur med cyklen också, han tycker ju att det är så roligt!

Tack, men nej tack

Läste mina mail häromdan, hade fått ett mail från ett jobb jag sökt. Fick svar därifrån om att jag INTE fått jobbet... Hade verkligen velat ha det.... Det va i en city butik. Jag har ju några års erfarenhet av butik med dessutom ansvarsområden, så vad va det som gjorde att jag INTE fick jobbet??? Kan det bero på att jag är ensamstående???, ja jag tror det iallafall. Blir så trött på det, skulle inte jag klara av att arbeta baraför att jag har barn å är ensam??? Folk säger till mig att jag inte ska skriva att jag är ensam/singel på ansökan, men jag håller inte med. Det är ju lika bra att dom får veta det på en gång istället för att jag ska få komma på ett möte å vara skit glad å sen bli jätte ledsen när dom beslutar sig för att inte anställa mig på grund av att jag är ensamstående. Ja ja, jag får inte ge upp, men det är inte lätt alla dagar...

Svar till Heidi

Jo, man kunde följa matchen minut för minut på www.bt.se , man såg inte självaste matchen men dom uppdaterade så fort det hände något. Kolla matchen mellan Djurgården-Kalmar på lördag klockan 15.50 på fyran å heja på Djurgården!!!! Hoppas verkligen att dom vinner!

Sorry...

...men min data har fått ett ryck, den stängs av när den känner fört!!! Hade lite svårt å blogga igår, skrev några rader å sen stängdes datan av, försökte igen å igen åigen, tillslut gav jag upp, får se om det går bättre idag. Fattar inte vad det är för fel på den???
Godingen är på dagis nu, ska hämta honom snart.Idag fick han ta med sig ett gosedjur, det är ju nalledagen på måndag men då har dom studiedag. Han tog med sig sin fisk som låter.
Från och med nästa vecka så ska Elias få vara på dagis i sex timmar fast inte alla dagar. Ena veckan går han två dagar å andra veckan går han tre dagar, vi ska testa på om det i två veckor å se om han orkar och om det känns bra för oss båda. Det betyder ju att dom dagar som han är på dagis så har jag kite mer tid för mig själv, då kanske jag hinner städa och utföra ärenden, på tre timmar hinner man ju inte så mycket. Vi får se hur det går, hoppas på det bästa!

Följer matchen

Sitter framför datan och följer matchen mellan Elfsborg och Trelleborg. Men nu börjar jag känna mig riktigt sömnig, det tar på krafterna att ha besök..., men samtidigt är det ju sååå roligt. Saknar dig redan Johanna... Va tomt det blir när alla har åkt hem. Angelica åkte ju igår och Johanna idag, tur att godingen är kvar hos mig.
Tror att jag ska gå lägga mig nu, är så trött, orkar inte ens "kolla" klart matchen. Imån ska det bloggas, det lovar jag!!! Har saknat å blogga, men vi har ju haft så trevligt folk hos oss så då får man prioritera, bloggen finns ju kvar där, men våra gäster åker ju hem.
Jippi, 2-1 till guliganerna!!!!

Vill inte, snälla stanna...

Föräldramötet gick bra igår, det va lite spännande, men inget märkvärdigt.
Nu håller jag på å tvättar, skönt att bli av med all smutstvätt! Idag åker Johanna hem... vill inte det, snälla stanna bara en vecka till..., det ska bli väldigt tråkigt utan dig... Jag hoppas att jag och godingen snart kan åka och hälsa på henne uppe i Gävle, vill verkligen det men pengarna ska ju räcka till också... Nu ska jag vara lite social med kusinen, bloggar mer ikväll om jag hinner och orkar, men det tror jag att jag gör!

Föräldramöte

Ska snart iväg på Elias första föräldramöte!!!, det blir mitt första! Lite spännande...
Angelica och Johanna är här, Angelica ska snart åka hem..., tråkigt... Johanna ska vara barnvakt, hoppas att Elias bajsar många gånger, hahaha. Johanna spyr bara av tanken på bajsblöja... Skoja bara!
Nä nu får jag nog ta å byta kläder för jag har lite mat överallt på byxorna..., undra vem som har hjälpt mig att fixa det... Jalla jalla, ses kanske senare.

Fest till långt in på morgonen...

Jo det va fest i lördags..., det va la roligt..., går inte in på några detaljer. Va iallafall hemma klockan 09.00 på söndag morgon!!!! Jo, vi festade faktiskt ända till på morgonen. Va lite för trött igår för att blogga. Har inte så mycket att skriva om idag heller, inte än iallafall, kanske senare.
GRATTIS än en gång Bella på 30 års dagen!!!!!

Väntar, väntar å väntar...

Godingen sover nu, han vaknade vid halv fyra inatt och ville ha välling me efter det så hade han svårt att somna om. Undra om han har tänkt att sova i tre timmar nu?, det gjorde han igår...
Kusin Johanna är på väg hit nu, hon andar nog på landvetter närsom helst. Det ska bli så roligt att träfa henne igen! Som vi väntar... Patrik kommer ikväll vid halv tolv. Vi ska gå runt på stan idag jag, Elias och Johanna, se om vi kan hitta något att ha på sig på festen som är på lördag. Min syster Bella fyller 30 år!!!!, å det måste man ju fira!
Jag har städat hela morgonen under tiden Elias va på dagis. Än så länge ser det bra ut här hemma, men vänta bara tills godingen vaknar..., då ligger det säkert saker snart överallt! Men det ska ju synas att man har barn!
Ikväll ska vi dricka lite vin och tjöta skit.
Kanske inte hinner blogga så mycket nu när vi får besök, men om jag får lite tid över så skriver jag självklart några rader. På söndag kommer det iallafall ett inlägg, måste ju berätta om festen!

Ingen lust

Är inte blogg sugen idag, bloggar imån istället!

Lite bilder

Elfsborgsdagen på Borås djurpark. Elias, en blivande elfsborgsspelare med sina idoler!

     
Sjöhage och Wiland         Ilola och Falk-Olander      Mobaeck och Ishizaki

     
Ishizaki och Kurbegovic   Sjöberg och Hansen        Augustsson och Lucic

     
Hassan och Florén          Svensson och Karlsson   Keene och Nilsson

     
Avdic, Bella och Florén     Elias t-shirt...                      ... med autografer!

Hur tror ni att det går för Elfsborg i allsvenskan? Jag tror och hoppas på en repris från 2006, GULD!

Ändrade planer

Pratade med min kusin Johanna nu på kvällen, hon har ändrat sig, hon tar flyget på torsdag istället för imån...., fan ta dig, som jag hade sett fram mot detta!!!! Sa till henne att då måste hon åka tidigt på torsdag, och det lovade hon. Hon ska vara framme i Borås vid två tiden på dan, om hon nu inte ändrar sig igen.... Jag och Elias ska ner och möta henne, jag ska utnyttja henne lite, hon ska få passa Elias medans jag solar tänkte jag, bra idé va? Man får ju passa på när kusinen kommer ner på besök....
JOHANNA, hoppas att du inte ändrar dig mer nu, så du får för dig att komma på fredag istället eller sent på torsdag kväll, då släpper jag inte in dig!, hahaha. See you soon!

En lugn morgon som slutade i stress!!!

Klockan ringde kvart över sju, men innan dess hade dom ju börjat borra i lägenheten snett nedanför... Vi myste lite precis som vi alltid gör på morgonen, mys! Vi gick upp och Elias fick leka lite medans jag gjorde iordning frukost. Sen satte vi oss och åt i lugn och ro. När vi ätit klart fick Elias leka lite till innan det va dax att gå till dagis. Jag tittade på klockan, oj tio minuter kvar innan du ska vara på dagis!!!! Jalla jalla!!! Nu blev det stressigt. Jag klädde på mig och packade ner det jag skulle ha med mig till arbetsförmedlingen. Klädde på Elias ytterkläderna och sen småsprang vi till dagis, tio minuter försenade... Väl på dagis så upptäckte jag att dom tagit bort "jag behöver mera blöjor" skylten från hans fack... Måste erkänna att jag blev lite full i skratt. Jag gick in till lekrummet med Elias. Jag frågade fröken varför skylten inte fanns kvar? Hon svarade med att hon har pratat med rektorn. Oj oj oj, tänkte jag, går det så fort, bra! Hon tog upp alla punkter som jag hade sagt till rektorn. Angående blöjbyten så sa hon att dom kollar blöjan innan dom går ut och sedan när dom kommer in, och då har ju jag redan hämtat Elias. Ok, det köper jag. Sen så sa hon att anledningen till att dom alltid har två andra barn i knät medans Elias får sitta i vagnen är att dom två barnen oftast är ledsna och at Elias inte vill sitta i knät. Ok, men hur kan då Elias få någon uppmärksamhet??? Det svarade hon inte riktigt på utan sa att, ja men han kryper runt på marken mestadels. Jag sa även att jag gärna ser att han kryper på marken, han behöver inte sova på dagis (om han nu inte är jätte trött) för när vi kommer hem så äter vi och sen sover vi en stund. Hon sa att dom skulle försöka ha honom vaken och göra en rutin av det. Bra!!! Sen så tyckte hon att jag kunde komma till fröknarna på en gång och säga om det är något jag går och funderar på än att ringaa till rektorn Jo visst det är sant, men det va inte länge sen jag tog upp det där om blöjbyten men inget hände så därför ringde jag till rektorn. Klart att dom inte vill att jag ska ringa till rektorn för då får ju hon reda på hur det är på dagis. Men men, sådan är jag, händer det inget efter att jag sagt till så får jag klättra ett steg högre upp!
Jag åkte till arbetsförmedlingen, där tyckte han att jag hade skött mig bra! Hittade dock inga jobb att söka... Gick och solade efter arbetsförmedlingen och sedan till försäkringskassan och sen va det dax att åka hemåt och hämta Elias.
När jag kom till dagis så satt Elias i sandlådan med, tro det eller ej, fröken!!!! Han såg ut att trivas, han hade sand på hela mössan. Vi gick hem, jag bytte hans blöja, och till min stora förvåning så hade dom bytt blöja på honom idag!!! BINGO, har dom äntligen fattat???? Dom har nog tagit åt sig av det dom fått höra av rektorn.


Inte trött alls

Va tråkigt!, inget roligt på tv, jag som inte är trött... Om jag läser en bok så kanske tröttheten kommer smygande?, ja jag får väl göra ett försök och lyckas jag inte somna så blir det säkert ett inlägg till ikväll. Kanske kan lägga mig och titta på fotbollsmåndag, elfsborg har ju trotts allt fortfarande guldchans!!!! Heja gul svarta! Heja guliganerna!
God att på er allihopa, nu ska jag krypa ner i sängen!

Lite bilder

Här kommer några bilder på min lilla goding!

     
       1 månad                               2 månader                      3 månader

     
4 månader                                  5 månader                          6 månader

                 
7 månader                             8 månader                              9 månader

             
        10 månader                    11 månader                        1 år!!!

Vilken tycker ni är finast? (Alla är fina men man hittar ju alltid sin favorit).

Vilken energi han har!

Jo Elias lyckades faktiskt att somna idag efter dagis, trotts att det borrades å brötades i lägenheten snett nedanför. Han har tydligen inte lika ont av det som jag har, och tur är väl det.
Mia och Lenita kom och hälsade på oss idag! Vi fikade lite och busade med Elias. Jag fattar inte hur små barn orkar!!!, vilken energi dom har! Jag sprang runt med Elias lite här hemma men blev ju anfådd efter bara en liten stund, medans han skulle lätt kunna ha hållit på ett bra tag. Men tillslut blev han nog trött iallafall ,em hade svårt för att erkänna det. Han blev lite grinig och ingenting va bra, inte ens chokladpuddingen!!!!! Mia och Lenita gick strax efter fem och Elias fick varva ner lite. Han tog snuttisen och började gosa med den, då förstod jag att det va dax att sova. Försökte ge honom lite gröt men han va för trött för det, inte ens vällingen dög. Han somnade vid tjugo i sex, så min kväll har varit lång. Han vaknade för en liten stund sedan och välling men nu har han somnat om igen. Tror att jag också ska gå lägga mig snart, inte för att jag är trött utan för att jag måste upp tidigt imån...
Imån har jag tid på arbetsförmedlingen, fan va tråkigt det är att gå dit, men jag ska inte klaga, jag är ju en av dom som slipper gå 1gång/månad.


Tjötar i telefon...

... med min kusin Johanna! Om det är nån som kan tjöta så är det hon! (Eller min vän Heidi är också rätt duktig på det...) Jaha vad har vi pratat om idag...? Flygtider, vilken dag mm. Men om jag får som jag vill så kommer hon redan på onsdag!!!! I miss you! Åh vad jag längtar tills du kommer, fan va skoj vi ska ha! Hoppas att Patrik kommer också! Johanna, om du skyndar dig på onsdag så hinner du med flyget! Ses snart!

Har pratat med rektorn

Nu har jag pratat med rektorn på Elias dagis. Hon ska ta upp detta med fröknarna, blöjbyten, leka ute och inte bara sitta i vagnen och fråga hur det kan gå åt blöjor när dom knappt aldrig byter på honom. Det kändes bra att prata med henne. Hon tyckte däremot att jag skulle säga åt dom att jag gärna ser att Elias kryper runt ute istället för att sitta i vagnen. Ja och det ska jag säga till dom imån. För vem vet, om Elias nu får krypa runt så kanske han en dag helt plötsligt börjar gå! Ett barn som inte får chansen att röra på sig lär ju sig inget heller. Hoppas nu inte att Elias drabbas på något sätt, jag menar att fröknarna behandlar honom sämre baraför att dom tycker att jag är en gnällig mamma.
Ett tips till er som har blöjbarn på dagis, lämna inte likadana blöjor på dagis som ni använder hemma, på så sät kan ni kolla så att dom verkligen byter.
Är det någon där ute som har haft eller har samma problem som vi? Hur gjorde ni och hur blev fröknarna mot er sen?

"Nu har Elias det bra", jaha och innan då?

Japp, då har jag hämtat Elias från dagis. När jag gick upp för backen och inte såg hans vagn stå där ute på gården tänkte jag först att "jaha, han har väl fått vara inne å leka idag", men så fel jag hade. Han va ute och lekte med en praktikant, Mattias. Jag gick fram till Elias och han blev så glad, vilket han alltid blir. Elias dagis fröknar va inne så en av fröknarna från stora avdelningen kom fram till mig och sa " Nu har Elias det bra, Mattias vår praktikant har lekt med honom hela dagen, han ska praktisera här i två veckor". Åh va roligt!, säger jag. Men sedan tänkte jag på hur hon egentligen sa det, "Nu har Elias det bra", jaha, hur har han det annars då???? Där kom sanningen fram! In med fler unga killar på dagis!, gamla kärringar som inte orkar något kan ta och stanna hemma!!! Hoppas ni blir lika dåligt behandlade på hemmet när ni blir äldre, hoppas ni får känna hur det känns att ha skit i blöjan i några timmar!!!! Varför jobba på dagis om man inte orkar leka med barnen???? Åh blir så arg!!!
Lämnade inga blöjor på dagis idag, ska prata med hon som är rektor först. Funderar på om jag ska ta med mig två blöjor varje dag istället, har då större koll på hur många blöjor som verkligen går åt. Jaja, vi får la se vad rektorn säger, nu ska jag ringa henne.

Starka bakterier.

Elias va ju för ca 2 veckor sedan förskyld och hade ögoninflammation. När han blev frisk så drabbades mormor av halsont och snorig näsa... Inte nog med det, några dagar efter att Elias blivit frisk så fick han magsjuka..., jag har som tur inte fått det, peppar peppar. Men i fredags hade vi ju besök av morfar och mormor Ulrika och i lördags av mormor och morfar Ulf. Igår när jag pratade med min pappa så mådde han lite illa... Pratade sedan med min mamma och då visar det sig att Ulf mår illa och är förkyld... Kan det vara Elias som som är boven??? Ja ja, så är det när man inte kan låta bli att gosa med honom! Ringde till pappa för att kolla hur han mådde, inte bättre precis. Han har frossa och mår illa och med Ulf är det likadant. Det är sjukt hur starka bakterier små barn har. Konstigt att inte jag har blivit magsjuk, men det kan ju bero på att jag är med Elias hela tiden, jag är kanske immun mot hans bakterier?
Krya på er pappa och Ulf! Nu får mamma och Ulrika ta hand om sina män. (Ni vet ju hur sjuka män blir när dom är sjuka..., hahaha).

Va faaaan!!!!

Jaha, idag blev man väckt av att en STOR grävskopa som står på baksidan å brötar!!! Ok, inte så farligt, det va ju bara en kvart innan klockan ringde. MEN sen så hör jag bara hur det smäller, lät precis som om någon försöker riva hela huset! Då visar det sig att lägenheten snett nedanför mig renoveras... Hur i helsike ska vi kunna vila nu på dan??? Ok, jag klarar väl mig men hur ska det gå för lilla godingen? Får han inte sin dagliga sömn så har jag en grinig Elias ikväll... Jaja, vi får la se hur det går. I värsta fall får vi väl gå till min farmor och vila där. Eller så kanske vi har sån tur att byggarna har lunch precis när vi ska vila! Det löser sig säkert på ett eller annat sätt.


Blir så arg på dagis!!!

Jag blir så jäkla arg!!! Idag när jag lämnade Elias på dagis så såg jag att han har fått en påminnelse om att han behöver fler blöjor. Ok, inget fel med det, MEN jag lämnade blöjor för bara någon vecka sedan (ca 20 st) och dom byter inte blöja på honom varje dag!!!! Och eftersom han bara går tre timmar/dag så kan det ju inte gå åt så många. Han har ju dessutom varit sjuk, han har varit på dagis fyra dagar på två veckor.
För ett tag sedan när jag upptäckte att dom inte byter blöja på honom varje dag (jag vet att dom inte gör det för jag har andra blöjor på dagis än vad jag har hemma) så sa jag lite snällt till dom att dom gärna få byta på honom för han blir så röd på rumpan när han har bajsat. Dom tog nog åt sig för efter det så har dom blivit lite "surare" upplever jag. Det känns som om dom tycker att Elias är jobbig för att han inte kan gå än..., men det är inte så att han vill sitta i knät hela tiden heller, han gillar att krypa runt  och upptäcka saker.
När jag hämtar honom efter tre timmar så är dom oftast ute. Då sitter han i vagnen och fröknarna håller alltid några andra barn i knät. Om han nu inte vill sitta i knät så kan han väl få leka i sandlådan eller nåt!!!! Dom säger alltid att han verkade så trött så vi satte honom i vagnen. Varför sätta honom i vagnen en kvart innan jag hämtar honom????
Jag har pratat med högsta chefen, jag sa att jag ville byta dagis. Men det är tydligen kö, men för hoppningsvis kan han byta efter jul annars blir det efter sommaren... Hon tyckte att jag skulle ringa till hon som är chef för Elias dagis. Ringde idag men hon är inte där förän efter tolv... Ska göra ett försök att ringa henne senare!
Händer det inget så funderar jag på att bli mammaledig igen, men det skulle ju vara så synd för Elias älskar verkligen dagis.
Hur fan kan dom behandla ett barn så???, vad har han gjort för att förtjäna det??? Ska dom inte vara experter??? Kan man inte ens byta en bajsblöja så behöver man inte jobba på dagis heller!!!!

Vem är jag???

Just det, vem är jag??? Ni som inte känner mig ska nu få en snabb inblick på vem jag är. Och ni som känner mig kanske får reda på något som ni inte visste!

NAMN:   Cecilia Helen Hartig
KALLAS:   Cissi
FÖDD:   1982-03-11
BOR:   Bostadsrätt på Sjöbo i Borås
BARN:   Japp, en son, Elias
FÖRHÅLLANDE:   Nepp, ensamstående singel mamma 
JOBB:   Söker...
UTBILDNING:   Ingen...
ÖGONFÄRG:   Gröna
TATUERING:   Japp, två delfiner å ett hjärta.
PIERCING:   Räknas öronen? Har haft en under läppen/ovanför hakan.
HUSDJUR:   Nepp
ÄLSKAR:   Elias... Överraskningar!
HATAR:   Falska människor
GÖR MIG GLAD:   Besök!
GÖR MIG LEDSEN:   Tomma lovord...
KÖRKORT:   Nepp
FAVORIT DAG:   Söndag
FAVORIT MAT:   Pepparsteken i Turkiet
FAVORIT DRYCK:   Coca cola i burk
DRICKER HELST PÅ KROGEN:   Öl
FAVORIT PROGRAM:   Dokumentärer och dokusåpor
FAVORIT FILM:   Svenska flmer
FAVORIT BOK:   Memoarer/biografier
FAVORIT FÄRG:   Rosa, svart
LYSSNAR HELST PÅ:   "Radio" musik
MIN FÖRSTA KÄRLEK:   Mattias. Jag va runt 2 år tror jag.
MOBIL:   Samsung ZV40
BRA PÅ:   Att lyssna
DÅLIG PÅ:   Laga mat
NÄRA DÖDEN UPPLEVELSE:   Japp, dagen efter operationen, shit va ont jag hade!!!


Ok, hoppas ni har fått reda på lite mer om mig, kanske kommer en fortsättning. Något ni vill veta?

Mormors banankaka

MORMORS BANANKAKA
2 st bananer
1 ½ dl strösocker
1 st ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
50 g smält margarin
4 msk grädde

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Smörj och bröa en ugnsäker form.

Smält margarinet och låt det svalna.
Rör ihop bananerna med sockret.

Tillsätt ägget.
Blanda mjöl med bikarbonat och bakpulver.
Rör ner mjölblandningen.
Tillsätt det smälta och avsvalnade fettet.
Rör ner grädden.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

OBS!!!!
Istället för bikarbonat så kan man ta en extra tsk bakpulver.

Lycka till!


Kladdkaka

KLADDKAKA
6-8 bitar
2 st ägg
2 dl strösocker
½ dl flytande margarin
4 msk kakao
1 dl vetemjöl
Till formen:
1 msk flytande margarin
2 msk ströbröd
Tillbehör:
Färska bär
Visp grädde

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter.
Vispa 2 ägg och 2 dl socker poröst i en bunke med en elvisp.
Rör i ½ dl flytande margarin med en trägaffel.
Blanda 4 msk kakao och 1 dl vetemjöl i en liten skål och rör ner det i smeten.
Häll smeten i formen.
Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda 8-12 minuter.
Skaka formen en gång mot slutet av gräddningen så att kakan sjunker ihop och blir seg.

Stjälp genast upp kakan och låt den kallna. Servera kakan med färska bär.

Lycka till!


Mys dag!

Idag har vi haft en mys dag jag och min lilla goding. Vi har ätit gott, fikat gott och busat mycket! Dagen började med att jag rensade skafferiet. Hittade då chokladpudding, och eftersom datumet snart skulle gått ut så tänkte jag att det är lika bra att göra åt den än att slänga den. Sen blev jag så sugen på kladdkaka, kollade om vi hade allt hemma. Det som fattades va ägg. Så på me ytterkläderna och upp till affären. Elias fick cykla medans jag styrde. Måste säga att kladdkakan blev sååå god, jag lyckades! Har hört att det inte är så lätt att lyckas me kladdkaka. Ska lägga ut receptet så ni kan njuta av en riktigt god kladdkaka!
Min mamma har ett bra recept på banankaka som är helt fantastisk, ska lägga ut receptet på den me, ni måste bara prova, den är sååååå god!!!

Älskar besök!

Finns det något roligare än att få besök??? Jag älskar det verkligen! Både idag och igår har vi haft besök av mina föräldrar + bonus föräldrar. Även om vi får besök näst intill varje dag av vänner, vilket är sååå roligt, så blir jag så jätte glad när just mina föräldrar och bonus föräldrar kommer. Jag är ju så fruktansvärt familjekär! Åker och hälsar på dom så ofta vi kan, eller rättare sagt så ofta dom orkar med oss....
Nä nu står det still i huvet på mig, vet inte vad jag ska skriva mer...., men ändå vill jag bara skriva skriva å skriva!!!! Jag får helt enkelt lägga ner det för idag, kanske har massa nya ideer imån!, hoppas det.

Besök idag igen!

Idag vaknade vi 09.10!!!!, trodde igår att jag skulle behöva gå upp vid sju tiden, men icke sa nicke, och tur va väl det för jag va lite smått trött när godingen väckte mig. Han är ju bara för rolig, jag vaknade av att han pillade mig i näsan..., inte så skönt.
Idag har mamma och Ulf varit här, vi bjöd på middag. Middagen bestod av ris, kyckling, curry sås och kokta majs, det va riktigt gott! Godingen åt inte så mycket, han ville bara dricka mormors öl... Varför gillar alla barn öl?, eller dom flesta barnen tycker ju om öl. Är det för att det är lite beskt?
Min goding sover nu, han vaknar säkert snart och då är det dax att busa lite och sen äta.
Känns som om jag inte vet vad jag ska skriva om längre, inte för att jag har skrivit om någit speciellt tidigare, men det hade ju varit roligt att något ämne att skriva om, någon som har några förslag?

Jag är inte ensam...

Varför blir jag aldrig trött??? Ja, förutom att jag blir trött på mig själv som är helt beroede av min DATA!!!!! Det är ju snart natt och jag vet att jag måste upp å göra välling till godingen och sen upp tidigt på morgonen. Hur jag än försöker slita mig från datan så kommer jag på något annat "viktigt" att göra på datan, blir så fruktansvärt trött på mig själv!!!! Men ja är ju inte ensam om att vara data beroende, min mamma är tydligen det också, hahaha, hon som har HATAT allt som har me data att göra. Det första hon gör på morgonen är typ att sätta på datan, läser min blogg, sen går hon och gör något annat, fem minuter senare sitter hon framför datan igen. Skärp te dig mamma, du är ju 40+..., skoja bara, det är jätte roligt att du följer min blogg så intensivt!, men glöm inte att du måste klicka ner rutan och sen öppna upp den på nytt annars så kommer inte dom nya inläggen fram. Ja ja, du lär dig nog så småningom... Fortsätt att följa min blogg å skriv kommentarer!!!!, detta gäller alla!!!!

Super trevlig kväll!

Nu har pappa och Ulrika åkt hem. Som planerat kom dom upp med pizza men jag har inte rört min än, sparar den tills imån. Finns det något bättre än att äta en pizza till frukost?
Ikväll har det varit så trevligt. Som sagt så har ju pappa och Ulrika varit här ikväll. Vi satt å tjötade lite, busade med Elias, kollade på idol. Jag tog mig ett vamt och avkopplande bad också, sååå skönt, det är ju inte varje dag jag kan bada utan att tänka att Elias kanske vaknar snart. Hoppas att dom kommer och "våldgästar" oss lite oftare, det va ju så super trevligt!!! Jag sa åt dom att nästa gång ta med sig alla hundarna (3 stycken) så kan dom sova över här.
Ja ja, nog me det. Snart börjar idol igen och jag tror att Jesper eller Yazmina åker ut...

Lite bilder

     
En trött liten Elias...           Visst är dom för söta?      Elias och morfar
                                                                                            på Öland!

     
Elias och mormor             Här är du inte gammal     En stolt mormor!
Ulrika på Öland.                min lilla goding!

Besök ikväll!

Japp, det ska vi faktiskt få. Pappa och Ulrika kommer på besök, helt otippat. Det är alltid roligt när det kommer någon! Inte nog med det, dom ska beställa med sig pizza också!!! Det ska bli sååå gott, fast jag har ju redan ätit alldeles nyss faktiskt, två stycken hamburgare med bröd..., denna dagen är ju inte så nyttig, men vem bryr sig, mat är gott!!!!

Min lilla goding sover nu, ja inte för natten hoppas jag! Vaknar han inte snart så vaknar han säkert när morfar och mormor Ulrika kommer. Vi va ute och gick en sväng innan och syftet med promenaden va ju att Elias skulle få sova ute, men den busen hade andra planer. Han spanade på allt och så fort han såg något runt så ropade han "bull bull bull". Vi fick gå hemåt rätt snart eftersom det började regna. På hemvägen gick vi förbi lekplatsen och gissa vad han säger då???, jo "gunga gunga", han är så rolig när han säger "gunga" för han uttalar verklgen alla bokstäverna så klart. Hur som helst så kunde vi inte gunga idag eftersom det regnade och vi hade ju inte med oss regnskyddet till vagnen heller. Hoppas det blir bättre väder imån så vi kan gå ut och gunga.


Åh va kär jag va, men bara för en kort stund...

... ja det stämmer faktiskt. Har inte haft en sån känsla på flera år, en längtan efter att bara vilja ha... När jag såg bilderna föll jag direkt, jag funderade lite, drömmde mig bort å sedan ringde jag till henne för att fråga hur det låg till. Till min stora förvåning så sa hon att hon kunde ge mig en visning vid halv fyra (detta hände igår). Jag bara längtade och väntade på att tiden skulle gå... Klockan blev tre och vi (jag och Elias) började klä på oss för att ge oss iväg. Morfar Ulf ville också följa med. Vi mötte upp honom vid macken som inte ligger långt ifrån där jag och hon hade bestämt träff. Vi va där lite tidigare än henne. Tillslut kom hon, Hon hälsade och så gick vi in, in i denna lägenhet som jag förälskade mig i ännu mer när jag såg den live.... Jag kikade runt lite å hon berättade lite om föreningen. Hon ville att jag skulle ringa samma dag om jag ville vara med på budgivning. Medans vi gick hem så funderade jag lite och väl hemma ringde jag till henne och gav ett högre bud. Efter bara en liten stund ringde hon tillbaka och sa att killen som också är med i budgivningen har höjt budet. Hon tyckte att jag skulle fundera lite och återkomma så snart som möjligt. Nu tyckte jag att priset va för högt så jag ringde henne och tackade för mig. Så synd för den va ju sååå fin. Men men det kommer väl nya chanser, jag får hålla öron och ögon öppna! Men den känslan att bli kär i en lägenhet....., känns helt sjukt!

Akuten

Igår kväll vid tio tiden fick vi (jag och min mamma) åka upp med lilla godingen till akuten. Han vill varken äta eller dricka. Vid sju tiden igår kväll så ringde jag till sjukvårdsupplysningen för att rådfråga dom lite hur jag skulle gå till väga. Jag fick som svar att försöka ge honom 200ml vätskeersättning fram till klockan tio, efter tio skulle dom ringa tillbaka till oss för att se hur det går. När hon ringde så hade jag bara fått i honom 2 ml!!!! vätskeersättning, hon tyckte att det va bäst att åka upp med honom till akuten. Väl där uppe så fick vi sitta å vänta ett tag fast i ett eget rum. Tjugo minuter innan läkaren kommer in så börjar Elias dricka!!!!!, å han drack mycket dessutom. Läkaren sa inte så mycket, gav mig bara lite råd och tips. Vi åkte hem, Elias fick en flaska välling och sen somnade vi båda två.

Jag blir bara så förvirrad! När jag pratade med sjukvårdsupplysningen så sa dom att jag bara skulle ge honom vätska å majsvälling, absolut inte den vällingen som vi har hemma (fullkornsvälling) och vätskan skulle jag ge lite åt gången med tesked. Sen när vi va på akuten så frågade jag när jag kunde börja ge honom mat och den vanliga vällingen igen, läkaren sa att vill han ha mat så ska jag ge honom mat, vill han ha sin vanliga välling så ge honom det också, ge honom det han vill ha, men mat som är skonsamt för magen, typ kokt fisk.  Sen frågade jag honom om vätskan, hur jag skulle göra eftersom när Elias dricker så vill han dricka mycket. Där fick jag samma svar, vill han dricka mycket så låt honom göra det, han måste ju få i sig vätska! Då är ju frågan, vem har rätt????, sjukvårdsupplysningen eller läkaren????

     

Här är några bilder på Elias första besök hos farbror doktorn (bortsett från när han föddes).

Magsjuka...

Ja det är precis det Elias har fått... Fast det känns som om det är en lindrigare variant.
Igår kväll spydde han tre gånger, jag fick duscha av honom tre gånger. Sista gången somnade han i mitt knä, vilket aldrig händer annars, han va totalt färdig, stackars min lilla goding. Jag la honom i min säng (eftersom han hade spytt ner sin egen säng) han vaknade inte ens då, han fick sova helt naken, utan blöja och det gick riktigt bra faktiskt. I dag har han inte spytt, inte än iallafall..., han är lite trötter å gnällig men orkar leka lite mellan varven.
I morses tog han min hand och gick mot ytterdörren, där började han sedan att gråta. Jag tror att han ville till dagis, han tycker verkligen om dagis. Hoppas att han snart blr frisk så han kan få gå till dagis och leka med dom andra barnen.
Vi får la se hur lång tid det tar innan jag får magsjuka... Jag HATAR magsjuka!!!
Nä, nu ska jag bädda om Elias säng så han kan sova där inatt. Men om jag känner mig själv så vet jag att jag tar honom jämte mig inatt när han vaknar..., men det är ju såååå mysigt!


Sorry mamma...

... men det lät ju bara så roligt när jag läste det. Blev ju bara tvungen att skriva om det. Ska nu spara mitt hår så kanske jag kan göra en sån frisyr som blid nr 6, frisyren på bild nr 5 vill jag inte ha! Men jag tror fortfarande INTE att jag kommer att sminka mig på Bellas fest, sist jag gjorde det så va det ju på maskerad...

Snyggt eller?, nä inte direkt!
Men mamma menade ju på att om jag sminkar mig så kommer ju alla reagera eftersom jag aldrig sminkar mig, men det är ju just det jag INTE vill, jag vill inte ha uppmärksamhet! Elin sa faktiskt något bra för någon dag sen, att har man t.ex. köpt nya glasögon och ingen kommenterar något så betyder ju det att man faktiskt passar i dom, och då måste det väl vara samma sak som om jag skulle sminka mig och folk INTE säger något, ja då ser det ju naturligt ut...? Jaja, skit sak samma, naturligt eller onaturligt, går nog inte på festen sminkad iallafall.


Snäll mamma jag har!!!

Tack mamma!, på kommentarerna som du har skrivit så låter det precis som att jag ser ut som skabb, men det är bra att jag får veta sanningen, bättre sent än aldrig.... Därför så ska jag absolut INTE sminka mig på Bellas fest! Undrar om du över huvudtaget tänker på hur du skriver eller om du faktiskt menar det...? Tycker att du borde förklara dig!

Vill ni bli omstylade?

Min kusin Johanna håller på att lära sig ett nytt program på datan, hon frågade om hon kunde få några bilder på mig som hon kunde testa på. Jag skickade henne några bilder och här är resultaten. Originalet är den första bilden.

                                       


         

Och här kommer två bilder till.


Detta är originalet


Och här är jag sminkad! Visst blev det bra?
Det är väldigt ovant att se sig själv sminkad eftersom jag ALDRIG sminkar mig!
Vad tycker ni om bilderna? Vill ni själva bli omstylade? Isåfall tycker jag att ni ska ta kontakt med Johanna via hennes blogg www.meandallofus.blogg.se (finns även länkad) så hjälper hon er mer än gärna!

Bye bye Elin!

Imorgon bittig vid sju tiden åker min kära vän Elin till Egypten för att jobba som reseledare...  Kommer att sakna henne otroligt mycket. Hoppas nu att hon stannar hela säsongen, inte för att jag inte vill ha hem henne, utan annars så kanske hon får för sig att åka nästa år igen och det vill jag ju INTE! Nog för att hon kommer att lämna Borås för studier, men då är hon ju iallafall inom Sverige, eller vem vet, hon kan ju alltid ändra sig... Man kan aldrig lita på henne när det gäller sånt. Sist hon kom hem från Egypten så skulle hon stanna här, men gissa vem som åkte till Bulgarien och jobbade i sommras...?
Ville bara önska dig Elin en trevlig resa till Egypten och hoppas att du ska trivas bättre där denna gången! Jag ska fortsätta följa din blogg, lika duktigt som jag gjort hittills!

Mäklaren va här idag/Godingen är "bull"-tokig

Idag har mäklaren varit här. Han kollade lägenheten lite å frågade några frågor. Han ska ringa denna veckan å säga vad han värderar lägenheten till, han sa bara att jag iallafall kommer att göra vinst!, och det är ju bra det! Nu gäller det bara att hitta en ny lägenhet som man vill flytta till...Det är väl ingen panik än, men snart, alla leksaker som vi köper blir ju varken mindre eller färre utav någon konstig anledning... Men när jag städade igår så blev det faktiskt väldigt bra, jag ställde ju in några backar med leksaker i vårat sovrum å några leksaker i köket så nu har vi inte allt i vardagsrummet längre. Nackdelen är ju bara att det blir fler rum att städa nu...
Igår när godingen kom hem så hade han med sig rutschkanan, han bara älskar den! Det är oxå roligt att låta en bil eller "bull" (boll) åka kana på den! (Elias är helt bull-tokig, allt runt han ser säger han bull till, små pärlor på en duk, runda ljusstakar, knapparna på fjärrkontrollen mm.) Elias ställer sig på stegen till rutschkanan å släpper ner bilen, ställer sig sedan på tå för att se vart den kraschar någonstans och sen går han ner från stegen kryper och hämtar den kraschade bilen. Så håller han på ett tag tills han ser något annat som tilltalar honom. Han kan absolut inte sitta stilla, inte ens i 2 minuter å då skojar jag inte. Hur orkar dom små liven hålla på hela dagarna???

Väntar...

... å väntar på att min lilla goding ska komma hem. Han är på väg det vet jag. Har nu städat klart! Å resultatet blev kanon! Hela vardagsrummet va ju förut fullt av leksaker, men nu la jag in lite i sovrummet å köket, så nu kan han leka överallt utan att behöva ta med sig sina saker. Å idag får han ju hem lite fler leksaker..., måste ju göra plats för dom nya! Ja ja, jag får väl sitta här å fortsätta vänta på honom...

Syns ju inte

Nu har jag städat lite, inte riktigt färdig än... Det är så konstigt med mig, när jag ska städa så börjar jag alltid städa där det inte syns, typ garderoben, skafferiet, kylen m.m. Varför blir det alltid så? När jag sedan har hållit på i 2-3 timmar så syns det ju inget resultat! Så nu får jag ta å städa så att det syns!

Städdax

Idag kommer min lilla goding hem!, å innan dess måste jag hinna städa. Det kanske är lika bra att börja sätta igång på en gång så man får något gjort. Det ska bli lite intressant faktiskt, för bakom soffan vet man aldrig vad man hittar..., Elias har ju kastat ner en del saker där, bland annat några pommes å ett foto på sin pappa. om jag sätter igång nu så kanske jag är klar om nån timma, vi får la se.

Godnatt

Nu har min trötthet kommit. Så jag ska faktiskt krypa ner under täcket å kolla lite på tv, det tar nog inte många sekunder innan jag somnar...

Saknar min lilla goding

Gud vad jag saknar min lilla goding Elias, men imån kommer han ju hem till mig igen!Han ska få ta med sig sin ruschkana (stavas det så?, ser ju korkat ut...) hem från mormor och morfar Ulf, så det kommer nog inte bli så mycket tid till annat..., måste ju hålla koll på plutten oxå.
Längtar efter dig gubben, imån ska vi busa å gosa lite tror jag, åh vad jag längtar!!!

Ny frisyr?

Jo visst blev det slingor igår! Men vi la inte i så mycket. När jag vaknade i morses å satte upp håret i en toffs så upptäckte jag att jag hade två lite orange färgade slingor..., men va fan det gör ju inte så mycket, är väldigt nöjd iallafall! Provade en annan frisyr igår, ja de va ju tur att det bara va en peruk. Eller är det något jag ska satsa på kanske?, nä, tror inte det!

Tro det eller ej...

... men jag har inte sovit något på dan idag och jag är inte trött, fattar inte hur detta kan vara möjligt...
Jag har inte städat något mer idag, eller jo jag diskade faktiskt upp mega disken som jag hade, men annars så har jag suttit framför datan hela dan.
Heidi va hos mig tidigare idag, vi tjötade lite och drack thé.
Här är några bilder från festen igår.

Perra och Elin.


Elin och Micka dansar på bordet!


Elin och jag. Snacka om att se skräckslagen ut!

Festade i 13 timmar...

Ja det blev ju fest igår, en fest som va mycket lyckad (tycker jag)! Vi va inte så överdrivet många, helt lagom faktiskt, man hann å prata me alla som va där.
Shit va kort vi tog igår, ska försöka lägga ut några senare. Jag, Elin och Perra fotade allt å alla, det blixtrade typ hela tiden, det är ju så skoj att ha massa foton! Det roligaste är ju nästan att kolla på fotona dagen efter, första bilderna är helt perfekta å dom senare har man typ bara fått me halva ansiktet...
Konstgt nog är jag inte så trött nu (kommer säkert sen) borde ju vara det med tanke på att jag öppnade min första öl vid sex tiden igår kväll, höll mig i toppform hela kvällen, slutade dricka vid sju tiden idag på morgonen... Gick å la mig vid halv åtta idag å vaknade vid kvart i elva..., inte många timmars sömn... Har städat lite nu, får ta det andra senare när jag har vaknat till på riktigt.

Sådär ja...

... då har man duschat klart! Nu gäller det bara å hitta vad man ska ha på sig oxå..., svarta leggins blir det ju (som vanligt) men vad ska man ha upp till då??? Tar väl på mig ett linne när jag åker upp och så tar jag me mig en klänning/linne så får vi se vad det slutar med.
Oj, ölen är fortfarande i skafferiet..., jaja, som tur är så är det rätt kallt där inne.
Nu blir det inga mer inlägg idag, har skrivit på tok för många nu...
Nu ska jag bara fixa det sista (inget smink för det använder jag inte) och packa ner öl och sprit, ringa till Elin och sen ta mig till bussen och upp till trandared. Ikväll blir det sköj (hoppas jag).

Skärpning!!!

Nä nu får jag skärpa mig! Har fortfarande innte kommit in i duschen....
NU ska jag ta mig till duschen! Det positiva är ju att jag slipper tvätta håret, ska ju göra det hos Elin när hon gjort slingorna. Nu måste jag verkligen hoppa in i duschen, NU NU NU!

Marknad i Borås


Elias och moster Bella åker karuseller
när det är marknad i Borås.


Här åker dom en karusell till. Elias
ville verkligen inte att karusellen skulle
stanna så han å Bella fick åka några
varv till!


Efter marknaden är det dax för lite
mat. Va på Ica Maxi och köpte korv.


Här har vi en glad och nöjd
Elias som får äta korv helt
själv!


Blev bara tvungen...

Hahaha, jag blev ju bara tvungen att prova på detta! Att sätta blöjan (ren va den) på Elias huvud för att se hans reaktion. Ja som ni ser så verkar han ju inte helt missnöjd! Han sitter i moster Bellas knä.


Min godings älskade cykel

Här är min lilla goding! Han fick sin cykel i födelsedagspresent av mormor och morfar Ulf, han bara älskar att cykla. Hoppas du får cykla mycket nu när du är hos mormor och morfar Ulf.


Min lilla goding

Igår åkte min lilla goding till mormor och morfar Ulf. Han ska vara hos dom hela helgen. Han har blivit så kramig, hela tiden vill han kramas å gosa, han e ju så gó, han är min lilla goding!
Igår kväll när jag satt vid datan så tyckte jag att jag hörde Elias skrika inne i sovrummet, men sen kom jag ju på att han är ju inte hemma. Två gånger fick jag för mig att jag hörde honom skrika. Det är väl konstigt att man inte kan slappna av ordentligt när man är barnledig? En gång har det faktiskt hänt att jag vaknat mitt i natten och "hört" honom skrika, då kollade jag hans säng men såg honom inte där!!!, och av någon anledning kollade jag under sängen men kom sedan på att han inte är hemma, det va riktigt äckligt faktiskt. Hoppas att jag inatt sover bra och inte vaknar av hans skrik som jag inbillar mig höra...

Fest ikväll!

Jaha, då är det snart dax att göra sig iordning, det är fest ikväll! Och inte vilken fest som helst, utan Elins avskedsfest!!!! Snart (på tisdag) åker hon iväg till Egypten och är borta till april-maj nångång. Så ikväll ska det festas som aldrig förr...
Innan festen så ska Elin ev göra slingor på mig. Jag vill ha håret ljusbrunt med några ljusa slingor i, men Elin tycker att jag ska ha ljust hår... En gång när vi estade så säger hon helt plötsligt från ingenstans till mig "Nä Cissi sådär kan du inte se ut! Jag måste komma hem till dig och fixa det." Jag fattade inte först vad hon pratade om men sen visade det sig att hon tyckte att min utväxt såg förjävlig ut... Så hon kom upp till mig någon dag senare å gjorde slingor och nu är det dax igen. Hon har ett paket slingor hemma, och eftersom hon i tisdags va hos frisören och fixade håret lite mörkare (men fortfarande ljust) så har hon ingen användning av sitt paket med slingor. Jag gillar att vara blondin men jag tänkte ju att nu när hösten kommer och solens strålar inte bleker håret lika bra som på sommaren så ville jag prova på att vara brunett (har varit det innan oxå och gillade det), men det kan ju vänta ett tag. Eftersom Elin ska vara borta i så många månader så har jag ju tid på mig att bli brunett, ingen Elin som klagar på mitt hår och utväxt...., hahaha. Vi får la se vad som händer, om jag ikväll är blond eller halv blond.
Är riktigt taggad inför festen, de ska bli sååå roligt!
Nu ska jag stoppa in några öl i kylen och sedan hoppa in i duschen. Har sedan nio tiden tänkt att jag ska ta mig till duschen men det kommer ju så många andra roligare saker  ivägen... Varför är det så jobbigt att ta sig till duschen?, men sen när man väl är där så vill man ju inte ta sig ut ur det varma badrummet.

RSS 2.0