Kladdkaka

KLADDKAKA
6-8 bitar
2 st ägg
2 dl strösocker
½ dl flytande margarin
4 msk kakao
1 dl vetemjöl
Till formen:
1 msk flytande margarin
2 msk ströbröd
Tillbehör:
Färska bär
Visp grädde

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter.
Vispa 2 ägg och 2 dl socker poröst i en bunke med en elvisp.
Rör i ½ dl flytande margarin med en trägaffel.
Blanda 4 msk kakao och 1 dl vetemjöl i en liten skål och rör ner det i smeten.
Häll smeten i formen.
Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda 8-12 minuter.
Skaka formen en gång mot slutet av gräddningen så att kakan sjunker ihop och blir seg.

Stjälp genast upp kakan och låt den kallna. Servera kakan med färska bär.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0